22 Nisan 2013 Pazartesi

Organik Çay ın Yaşamımızdaki Önemli Özellikleri

İlk organik çay üretme fikri 1980' li yılların başında ortaya çıktı. İlk üretim 1986 yılında Sri Lanka’da gerçekleşti. Dünya piyasasına 1990'lı yıllarında çıkan, ne kadar üretildiyse o kadarda satılan, diğer normal siyah çay üretimi stoklarının artması ve fiyatlarının düşmesine karşın yükselen bir trend çizen bio tea olarak da adlandırılan Organik çay üretiminin en büyük özelliği yetiştirme tarzı.

Bilindiği üzere çay üretimi çok büyük oranda sıcak ve ekvatora yakın bölgelerde yapılmaktadır. Çay da bakteriyel ve mantar hastalıklarının yanısıra 160 farklı böceğinde tespit edildiği bu interland da kış mevsiminin olmaması, hastalık ve böceklerle kimyasal bir mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bu da ister istemez bir bardak çay ile birlikte tarımsal mücadele de kullanılan kimyasal kalıntılarla –pestisid- birlikte binbir hastalığa davetiye çıkarmamıza neden olmaktadır. Hiç bir zevkin insan sağlığını tehdit etmesine göz yumulmaması gerekliliği düşünülürse.

Organik çay; doğal ortamında, doğal gübreyle, doğal kaynak suyuyla yetişen çaydır. Bu nedenle çaydan aldığınız kokunun ve lezzetin daha fazlasını organik çayda bulacağınıza şüphe yoktur.

Eğer “Çay seviyorum” diyorsanız en az bir kere organik çay denemenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder