9 Nisan 2013 Salı

Organik Ürünler ve Konvensiyonel Ürünler Arasındaki Farklar

ORGANİK ÜRÜNLER İLE ORGANİK OLMAYAN ÜRÜNLER ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR



Organik Ürünler.
- Renklendirici kimyasal madde kullanılmadığı için, marketlerde yer alan ürünlerden daha farklı (doğal) renktedir.

- Ürün doğal koşullar altında yetiştirildiği için dalında erken olgunlaşıp körpeliğini kaybedebilir.

- Eşit büyüklükte ve göz alıcı olmayabilir.

- Soğuk hava depolarında bekletilmeden ve dondurulmadan sevk edildiği için taşıma esnasında zarar görebilir.

- Genetik organizması değiştirilmediğinden sertliği ve dayanıklılığı daha az olabilir.

- Her aşaması kontrollü üretildiğinden ürün sağlıklıdır.

- Diğer gıdalara göre daha lezzetlidir.

- Doğal kokusu ve tadı vardır.

- Genellikle ürünler mevsimine uygun olarak yetiştirilir. Hiçbir katkı maddesi kimyasal kullanılmaz

- Diğer gıdalardan daha fazla C vitamini, kalsiyum, demir ve ayrıca krom gibi mineral, enzim, mikrobesleyiciler ve kanserle savaşan antioksidanlar içerir.




Organik Olmayan Ürünler:

- Genetiği değiştirilerek sert kabuklu ve nakliyeye dayanıklı hale getirilebilir. Taşımacılık esnasında zarar görmez.

- Kimyasallar kullanılarak olgunlaştırılır.

- Güzel gözükmesi için genetik manipülasyonlarla renklendirilmiştir.

- Aynı büyüklükte ve şekilde olmaları gelişim düzenleyici kimyasallar ile sağlanabilir.

- Üzerinde kimyasal ilaç kalıntısı (yıkansa da çıkmayabilen) bulunabilir.

- Sağlığınızı tehdit eden organizmalar içerebilir.

- Soğuk hava depolarında dondurularak haftalar sonra satışa sunulabilir.

- Yılın her mevsimi her ürün (mevsim dışında ışık ısı ve kimyasal maddeler kullanılarak) üretilmektedir.

- Lezzeti ve kokusu farklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder