10 Ağustos 2013 Cumartesi

Güneş Koruyucu seçiminde Organik Kullanmanın Önemi

Organik Güneş Koruyucu Ürünlerin  olmayanlardan Farkı Nedir?


Güneşin bu zararlı etkilerinden korunmak için bir çoğumuz yazın genellikle plajlarda güneşten koruma ürünleri kullanmaktayız. Güneşten koruyucular UV ışınlarını ya emer ya da yansıtırlar. Ya da değişik bir ifade ile UV ışınlarının cilde geçişini önlemek için kimyasal bariyer oluştururlar. Hiçbir ürün güneşin bu etkisini %100 engelleyememektedir.

Geniş spektrumlu bir güneş koruma ürününde bulunan kimyasallar FDA (Food and Drug Administration) tarafından bir çoğu zararlı kimyasallar olarak belirlenmiş ve kullanıcılar tarafından dikkat edilmesi istenmiştir.

Güneşten korunma ile güneş maruziyeti zararlı kimyasallara değil, çiçeklere özlerine bırakılmalıdır.




Organik Güneş Koruyucu ürünleri, çevreye ve canlılara saygılı şekilde sağlık ve güzellik sağlayan kişisel bakım ürünleridir. Ekolojiye saygılı ve doğanın kaynaklarını en iyi şekilde kullanma konularındaki etik kurallara uyarlar ve katkıda bulunurlar. Tüketicilere doğal işlemler ve ham maddelerle imal edilen ürünler sunarlar. Gerçek organik Güneş Korucuların katı kurallarla takip edilen ve uluslararası geçerliliği olan
logo ve sertifikaları vardır.

Geleneksel olarak kimyasal Güneş Koruyucular üretenlerin tek yönlü bakış açısı vardır. Çok Çeşitli formlarda Güneş Koruyular formüle eder ve üretirler. Temel amaçları; etik endişeler veya çevre dostu yaklaşımlar olmaksızın, dokuları, kokuları, aktif bileşenleriyle vs.. tüketicinin ilgisini çekecek Güneş Koruyucuları imal etmektir.

Organik üreticiler ise kullanılan bileşenlerin, ambalajların ve üretim süreçlerinin seçimine cildimizin, tüm canlıların ve çevremizin iyiliği ve korunması açısından karar verir. Bu açıdan bakıldığında organik ürünler, insan sağlığına dost ürünlerdir.
Sertifikalı organik ürünlerin içinde;
  • Sentetik koku ve renklendiriciler yoktur.
  • Paraben veya fenoksietanol gibi sentetik koruyucular tamamen yasaklanmıştır.
  • Petrokimyasal ürünler kullanılamaz (parafin, silikon gibi)
  • GDO (Genetik olarak değiştirilmiş organizmalar) kullanılamaz.
  • Ürünlerin paket ve ambalajlarında kullanılan tüm ürünler yüzde 100 geri dönüşümlüdür. Bu da ambalajdan kaynaklanan atıkların doğada çözülmesini sağlar.
  • Ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesi yasaktır. Çevremizin bir parçası olan hayvanların sağlığı korunmaktadır.
  • Ürünlerde kullanılan tüm bitkiler organik tarımla elde edilen ekstratlar dan elde edilmek zorundadır. Bu da bitkilerin yetiştirilmesi sırasında doğaya zarar verecek hiçbir kimyasal gübre, kimyasal ilaç ve katkı maddesinin kullanılamayacağı anlamına gelir.

Doğa ya en çok sahip çıkması gereken önce bizleriz. Dünyayı, çocuklarımızı ve sağlığımızı korumak önce bizim görevimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder