23 Ağustos 2013 Cuma

Organik Şampuan Nedir? Neden Organik Şampuan Kullanmalıyız?

Organik, üretiminde kimyasal girdi kullanılmayan ,üretimden tüketiciye sunulana kadar her aşaması kontrollü üretilen ve belgelendirilen üretim biçimidir.

Organik Şampuan, içeriğindeki  bitki yağları, bitki suları ve bitki ekstratlarının Organik Sertifikalı bitkiler kullanılarak elde edildiği, bununla birlikte temizleyici, köpürtücü, yumuşatıcı ve raf ömrünü uzatıcı içeriklerininde Organik sertifikasyon firmalarının müsaade ettiği hammaddelerden seçildiği şampuandır.

Organik sertifikaya sahip bitki suları, yağ ve ekstratlarında suni gübre, sentetik böcek ilaçları, genetik yapısıyla oynanmış tohumlar ve büyümeyi hızlandırıcı hormonlar yoktur. Bu sayede insan bedenine daha fazla uyumlu dermokozmetik ürünler formüle etmek mümkün olmaktadır. Sentetik kimyasalların neden olabileceği alerji, astım, egzema gibi yan etki riski ve hormonal etkileri, sertifikalı Organik Şampuanlarda en aza indirgenmektedir.

Bedenimizin en büyük organı olan cildimiz ile gündelik ve uzun süreli temas halinde olan Şampuanlar ile  bu detay çok önem kazanmaktadır. Yapılan dermatolojik analizler sentetik kimyasalların insan bedeninde birikime ve uzun vadede hasara, çeşitli ciddi hastalıklara neden olabildiğini ispatlamıştır. Yapılan analizler  ürünlerde kullanılan zararlı ve  koruyucu kimyasalların, koku verici benzollerin, renklendiricilerin anne sütünde ve yeni doğan bebeklerin kanlarında ciddi oranlarda mevcudiyeti kanıtlanmıştır.

En önemlisi  Saç ve saç derinizde bulunan Doğal yağ ve dengesini kuvvetli kimyasallar ile bozarak yok edip, daha sonrada onları nemlendirici özellikle başka kimyasalları  kullanarak geriye kazanmak zorunda kalmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder