ORGANİK ÜRÜNLER İLE ORGANİK OLMAYAN ÜRÜNLER ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR
Organik Ürünler.
- Renklendirici kimyasal madde kullanılmadığı için, marketlerde yer alan ürünlerden daha farklı (doğal) renktedir.
- Ürün doğal koşullar altında yetiştirildiği için dalında erken olgunlaşıp körpeliğini kaybedebilir.
- Eşit büyüklükte ve göz alıcı olmayabilir.
- Soğuk hava depolarında bekletilmeden ve dondurulmadan sevk edildiği için taşıma esnasında zarar görebilir.
- Genetik organizması değiştirilmediğinden sertliği ve dayanıklılığı daha az olabilir.
- Her aşaması kontrollü üretildiğinden ürün sağlıklıdır.
- Diğer gıdalara göre daha lezzetlidir.
- Doğal kokusu ve tadı vardır.
- Genellikle ürünler mevsimine uygun olarak yetiştirilir. Hiçbir katkı maddesi kimyasal kullanılmaz
- Diğer gıdalardan daha fazla C vitamini, kalsiyum, demir ve ayrıca krom gibi mineral, enzim, mikrobesleyiciler ve kanserle savaşan antioksidanlar içerir.
Organik Olmayan Ürünler:
- Genetiği değiştirilerek sert kabuklu ve nakliyeye dayanıklı hale getirilebilir. Taşımacılık esnasında zarar görmez.
- Kimyasallar kullanılarak olgunlaştırılır.
- Güzel gözükmesi için genetik manipülasyonlarla renklendirilmiştir.
- Aynı büyüklükte ve şekilde olmaları gelişim düzenleyici kimyasallar ile sağlanabilir.
- Üzerinde kimyasal ilaç kalıntısı (yıkansa da çıkmayabilen) bulunabilir.
- Sağlığınızı tehdit eden organizmalar içerebilir.
- Soğuk hava depolarında dondurularak haftalar sonra satışa sunulabilir.
- Yılın her mevsimi her ürün (mevsim dışında ışık ısı ve kimyasal maddeler kullanılarak) üretilmektedir.
- Lezzeti ve kokusu farklıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder