İçecekler

Çay ve Kahve nin faydalarına baktığımızda ise adeta ecza deposunda saklanması gereken bir ilaç gibi olduğunu görüyoruz.
Bilindiği üzere dünyada çay üretimi çok büyük oranda ekvatoral ve ekvatora yakın bölgelerde yapılmaktadır. Çay da bakteriyel ve mantari hastalıkların yanısıra 160 farklı böceğinde tespit edildiği bu interland da hastalık ve böceklerle kimyasal bir mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bu da ister istemez bir bardak çay ile birlikte tarımsal mücadele de kullanılan kimyasal kalıntılarla –Pestisid- birlikte binbir hastalığa davetiye çıkarmamıza neden olmaktadır.
Dünya çaylarında rastlanan pestisidlerle ilgili örnek vermek gerekirse;
2000-2001 yılında Çin, Hindistan, Japonya ve Vietnam çaylarında anılan numunelerde yapılan, MRL–Maximum Residue Level – Kabul Edilebilinir Maksimum Pestisid analizlerinde, 1 Temmuz 2001’de kabul edilen EU – Avrupa Norm’ları baz alınarak llimit üstünde tespit edilmiştir.

Organik çayın en büyük özelliği yetişme tarzı.
Organik çay; doğal ortamında, doğal gübreyle, doğal kaynak suyuyla yetişen çaydır. Organik Çayın ürün haline getirilirken renklendirici madde ve kimyasal koku vericiler eklenmez.
Bu nedenle Doğal çaydan aldığınız kokunun ve lezzetin daha fazlasını Organik Çay da bulacağınıza şüphe yoktur.
Yetişmesi zor olduğu için olsa gerek tüm dünyada çay yetiştirmek için kullanılan alanın yaklaşık binde biri organik çay yetiştirmek için kullanılmaktadır. Az bulunduğu için de kullandığımız günlük çaylara göre biraz daha zor bulunur Organik Çay.

Eğer “Çay Seviyorum” diyorsanız en az bir kere Organik Çay denemenizi tavsiye ederiz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder